Veelgestelde vragen

Wanneer moeten we beginnen aan de organisatie van de bruiloft?

In de meest ideale situatie beginnen jullie 1 tot 1,5 jaar van te voren met het plannen van de bruiloft. Is de datum waarop jullie willen gaan trouwen al dichterbij? Geen probleem. Door de korte lijntjes die wij hebben met onze partners hebben we jullie droombruiloft in een mum van tijd gepland. De kortste periode waarin wij ooit een huwelijk uitplande was een periode van 4 maanden. Het lukt dus allemaal.
Letop! neem ook niet te vroeg contact met ons op. 2,5 jaar is echt te ver van te voren. De agenda's (van ons) maar ook van de trouwlocaties) zijn dan simpelweg nog niet open.

Waarom is het handig om een wedding planner in te schakelen?

Bij het organiseren van een bruiloft komt veel kijken. Zeker als de bruiloft in het buitenland gaat plaatsvinden. Een lokale wedding planner weet waar te beginnen, heeft vele contacten en is bovenal een fijn aanspreekpunt gedurende de hele periode rondom de bruiloft. Ook in Nederland sta ik voor jullie klaar. Allebei een drukke baan en zin om de planning uit handen te geven? I'm yours!

Is een bruiloft in Italië duurder dan een bruiloft in Nederland?

Bij een Italiaanse bruiloft is het vaak zo dat er een intiemer gezelschap aanwezig is. Dat zorgt ervoor dat jullie voor minder gasten betalen en dus juist budget overhouden. Vaak kiest het bruidspaar ervoor dit budget wel te gebruiken en bijvoorbeeld ook het verblijf aan te bieden. We kunnen dan boven het budget van een Nederlandse bruiloft uitkomen. 

Wat zijn de kosten van een weddingplanner? 

De kosten van een weddingplanner variëren. Dit heeft te maken met welke diensten jullie precies willen afnemen en of jullie ervoor kiezen naar Italië te gaan of in eigen land te blijven. Kiezen jullie alleen voor een oriëntatie gesprek of regelt By Lin Weddings jullie bruiloft van A tot Z? Wij vinden het belangrijk om vooraf alle kosten meerdere keren door te spreken zodat jullie achteraf niet voor verassingen komen te staan. Ook werken wij altijd met een vooraf, afgesproken vaste prijs. Zie ook de pagina 'diensten'. 

In welke periode kunnen we het best rondom het Gardameer gaan trouwen?

Het officiële trouwseizoen loopt van mei tot en met september. Deze maanden zijn allemaal even geschikt voor het vieren van jullie bruiloft. In Italië is het seizoen zelfs nog wat langer: april tot en met oktober. Uiteraard bekijken we wel goed wat we op welk moment van de dag laten plaatsvinden. In juli is het houden van de ceremonie rond het middaguur bijvoorbeeld geen goed idee i.v.m. de warmte. Daarnaast stellen we altijd een backup plan op voor als het weer toch anders uitpakt dan gehoopt.

Kunnen we echt officieel trouwen in Italië?

Zeker! Het is absoluut mogelijk om in Italië jullie officiële huwelijk te sluiten. Wel zijn hier kosten aan verbonden en komt er papierwerk bij kijken. Ook dient er een tolk aanwezig te zijn bij jullie huwelijk en soms zelfs de burgemeester. Uiteraard helpen wij jullie bij iedere stap die gezet moet worden in het proces maar denk eraan dat jullie zelf de papieren moeten legaliseren/tekenen enzovoort.